Overspannen, burn-out

In het dagelijks leven, wordt er veel van ons gevraagd. Stress is een algemeen begrip geworden. Toch kan stress nuttig zijn als je iets moet presteren en alert moet zijn. Bijv. als je een bepaalde deadline moet halen, een examen moet doen of een presentatie moet houden. Het gaat erom hoe je met een 'spannende ' situatie omgaat en hoe je dit altijd hebt gedaan. Vaak zijn dat onbewuste reacties uit het verleden, want deze hebben je altijd 'gered' uit een spannende situatie.

Stress activeert heel veel processen in het lichaam. Het is belangrijk dat na die spannende gebeurtenis,  het lichaam tot rust komt en de stress kan loslaten. Als dit niet of te weinig gebeurt, zet de stress zich vast in het lichaam. Je raakt overbelast, letterlijk uit balans en er kunnen tal van klachten ontstaan.

Drukte op het werk, vastzittende overtuigingen, onverwerkte emoties, spanningen enz., kunnen zorgen dat er problemen ontstaan met je mentale en emotionele gezondheid. Het kan zich uiten in onzekerheid, niet lekker in je vel zitten, hyperventilatie, vermoeidheid, overspannenheid en burn-out of in fysieke klachten. Er ontstaan blokkades.

Met spiertesten zijn deze blokkades op te sporen en met diverse technieken zijn deze op te ruimen zodat het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Technieken die ik gebruik om emotionele stress te balanceren:

  • Emotional Stress Release
  • Touch for Health
  • SIPS
  • LEAP