Over mij

 

Soms ben je genoodzaakt om medicatie te gebruiken maar ik wil dat alleen als het echt nodig is! 

 

Jaren geleden kampte ik met pijnlijke, steeds terugkerende huidontstekingen en darmproblemen. De ene antibioticakuur na de andere volgde, maar niets hielp. Het werd eerder erger. Onze dochter kreeg als baby van 5 maanden veel last van darmkrampjes en wilde, buiten borstvoeding, werkelijk niets eten. Steeds vaker kreeg ze hoge koorts, maar de doktoren konden niets vinden. Volgens de huisarts was ik een overbezorgde moeder. Toen mijn man 40 was, kreeg hij opeens last van ernstige hooikoorts: dikke ogen, loopneus, ontstoken huid en neusslijmvlies, benauwdheid en heftige spierkrampen. Hierdoor kon hij zelfs niet meer sporten en hardlopen. De dermatoloog schreef Prednison voor, de huisarts tabletjes tegen pollen allergie. Mijn man zou nooit meer van de hooikoorts en de tabletjes af komen.
Inmiddels hadden we meer dan genoeg van alle antibiotica en medicijnen en hier wilde ik voor mij en mijn gezin niet langer afhankelijk van zijn. Gelukkig waren we in contact gekomen met een goede, homeopathisch en complementair werkende arts en op een later moment een goede kinesioloog. De kinesioloog kijkt naar wat het lichaam nodig heeft zodat het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt. Zij zorgden dat mijn man blijvend verlost werd van zijn hooikoorts, onze dochter van haar voedselintolerantie en ikzelf van de darmproblemen en die steeds terugkerende ontstekingen.
Dit was het moment dat ik mij ging interesseren voor andere manieren dan de reguliere methodes om gezond te worden en te blijven.

professioneel kinesioloog

 

Ik maakte kennis met aanvullende en alternatieve zorg zoals acupunctuur, homeopathie, kinesiologie en nog een aantal andere methodes. Hier wilde ik meer over leren en een wereld ging voor mij open! De werking van het menselijk lichaam, hoe alles met elkaar samenhangt, hoe ik zelf invloed kon uitoefenen op mijn eigen gezondheid, het fascineerde mij enorm. Ik leerde hoe mijn lichaam eerst kleine signalen afgeeft in de vorm van milde klachten als er iets mis is. Als ik niet naar deze signalen luister, gaat mijn lichaam steeds harder om aandacht schreeuwen en worden de klachten heftiger.
Uiteindelijk ben ik bij TOPKI (Training en Opleiding voor Professionele Kinesiologie) de 4-jarige Hbo-opleiding professionele kinesiologie gaan studeren, een geneeswijze waarbij het zelf genezend vermogen van je lichaam centraal staat en wordt gestimuleerd. Vooral de holistische visie dat lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, spreekt mij bijzonder aan. Ik vond dit zo fantastisch dat ik uiteindelijk mijn eigen praktijk voor professionele kinesiologie ben gestart, waarin ik gebruik maak van deze kennis. 

 

Dit is typisch Hellen:

 • Ik ben heel nieuwsgierig. Niet naar wie er bij de buren koffie komt drinken, maar naar wie jij als persoon bent en wat jouw lichaam mij te vertellen heeft over jouw probleem.
 • Ik ben steeds weer verwonderd over het maatwerk dat kinesiologie biedt om een oplossing te vinden voor klachten.
 • Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen, specifieke behoeftes. Met kinesiologie is het mogelijk om uit te testen wat iemand nodig heeft om zich beter te gaan voelen. Soms gaat dat snel, soms wat langzamer maar altijd ga je er op vooruit. Geen één behandeling is hetzelfde, dat vind ik zo verrassend en afwisselend!
 • Ik geloof niet in toeval. Er is altijd een reden dat iemand op mijn pad komt, of dat nu op persoonlijk vlak is of een verband heeft met werk. Later blijkt vaak dat je er allebei iets van kunt leren.
 • Ik hou van informaliteit en laagdrempeligheid en heb een voorkeur voor écht contact van mens tot mens.
 • Ik ben ervan overtuigd dat de energiestroom in je lichaam heel belangrijk is voor je gezondheid en dat blokkades in onze energiebanen (meridianen) kunnen leiden tot gezondheidsklachten.

 

natuurgeneeskunde

Mijn visie:

Ik geloof dat je alleen gezond kunt worden en blijven, als je bij klachten niet alleen de symptomen bestrijdt, maar op zoek gaat naar de oorzaak. Daarvoor blijf ik zoeken naar waar de klachten vandaan komen. Bij een lekke fietsband, blijf je ook niet de band oppompen, maar ga je eerst de band plakken.

 

 

Als je me écht zou kennen, zou je weten dat:

 • Ik geniet van zeilen en het liefst op zee.
 • Ik gek ben op zeewater dat door de zon de kleur aquamarijn krijgt.
 • Mijn dag niet meer stuk kan als we dolfijnen, bruinvissen of zeehonden spotten.
 • Ik een Pietje Precies ben, die het liefst alles zo perfect mogelijk wil doen.
 • Ik hou van aerobic, steps, skiën, schaatsen en een intensieve wandeltocht langs ruige kusten.
 • Boekwinkels een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij hebben waarin ik graag op zoek ga naar thrillers, reisavonturen, esoterische boeken en alles wat gaat over gezondheid.
 • Ik heel graag een duik in een ballenbak zou willen nemen!

Vanaf 2017 dienen alle therapeuten in de complementaire zorg aan te tonen dat zij in het bezit zijn van het diploma Medische en Psychosociale basiskennis volgens de PLATO eindtermen (dit zijn HBO eisen die het Platform Opleiding Onderwijs en Organisatie van de Universiteit van Leiden heeft samengesteld in opdracht van 5 verzekeraars) en jaarlijks bij- en nascholing hierin volgen. Ik heb deze MBK en PSBK opleiding afgerond aan de Energieschool in 's Hertogenbosch. Deze opleiding voldoet aan die PLATO eindtermen en is geaccrediteerd door het CPION (Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland) als Registeropleiding.

Eerdere opleidingen:
HBO-A Klinische chemie analisten opleiding
Sportmassage opleiding NSF
Fitvak Fitness trainer A en Aerobics trainer A

Medische en Psychosociale Basiskennis