Leerproblematiek, faalangst, dyslexie enz.

Ons brein bestaat uit twee hersenhelften die onderling samenwerken om ons lichaam aan te sturen. Daarbij werken verschillende delen van je brein samen, zodat de informatie op een een goede manier wordt verwerkt. Als dit proces op een goede manier verloopt, spreken we van een goede breinintegratie.

Door verschillende vormen van stress, kan de samenwerking tussen de linker en rechter hersenhelft, blokkeren. De informatie komt niet meer op de juiste plek in de hersenen aan ('de weg is geblokkeerd') of komt daar via een omweg aan. Of er ontstaat een soort 'kortsluiting' in de hersenen. De breinintegratie raakt verstoord. Moeite met concentreren, faalangst, lees- en/of leerproblemen, dyslexie enz. kunnen het gevolg zijn.


Technieken die ik gebruik:

Met oefeningen uit de Edukinesiologie en LEAP (Learning Enhanced Acupressure Program, Leerbevorderend Acupressuur Programma), kan de samenwerking tussen de beide hersenhelften gestimuleerd worden. Dit zorgt dat de informatieverwerking in de hersenen, weer gestroomlijnd en zonder omwegen verloopt. Leren, lezen, schrijven enz. gaat makkelijker en vermindert faalangst.