Wat is kinesiologie en hoe werkt het?

Iedereen wil graag een gezond, fit en vitaal leven. Kinesiologie is een natuurgeneeswijze die gebruik maakt van de spiertest om achter de oorzaak van een probleem, klacht of doel te komen. Vaak zijn blokkades of onbalansen in het energiesysteem de oorzaak van een bepaalde klacht. Deze blokkades, onbalansen en/of spierzwaktes zijn met eenvoudige technieken te corrigeren.  De levensenergie gaat weer stromen, het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd, de belastbaarheid van het lichaam verbetert en klachten verminderen en/of verdwijnen.

 

Ervaringen die we tijdens ons leven opdoen, worden ergens in ons lichaam opgeslagen. Ook een onbewuste herinnering blijft aanwezig waardoor een vroegere vervelende gebeurtenis nog invloed kan hebben op je huidige leven.

Kinesiologie zorgt voor een betere doorstroming in onze verschillende systemen zoals in het bloedcirculatiesysteem, de organen, spieren, het spijsverteringssysteem, het hormoonstelsel, het zenuwstelsel en het brein waardoor lichamelijke en psychische of emotionele (pijn)klachten afnemen of zelfs verdwijnen. Blokkades veroorzaakt door stress nemen af. Dit stimuleert het zelfherstellend vermogen, vergroot de algehele belastbaarheid en de bewustwording.

 

Kinesiologie is een natuurgeneeskundige methode om onbalansen in het lichaam op te sporen en te herstellen die zijn ontstaan door stress. Er zijn 3 soorten stress die voor een onbalans kunnen zorgen, namelijk structurele, chemische en emotionele stress.

De gezondheidsdriehoek

 

Deze 3 soorten stress kunnen we weergeven in de gezondheidsdriehoek. De 3 zijden van de driehoek zorgen dat het lichaam 'in balans' en klachtenvrij blijft.

  • Bij een onbalans door structurele stress kan het zijn dat het functioneren van spieren, banden, pezen en gewrichten niet goed verloopt. Dit kan leiden tot o.a. overbelasting, (chronische) pijnklachten, spier- en gewrichtsklachten, ontsteking en/of bewegingsbeperking.
  • Bij een onbalans door chemische stress zorgen stoffen uit voeding, vochtinname en alles wat je via de huid of de lucht binnenkrijgt voor een stress reactie in het lichaam. Dit kan bijv. leiden tot klachten zoals hooikoorts, allergieën, voedselintoleranties, eczeem, depressie, vermoeidheid, burn-out, klachten in de suiker huishouding en gedragsproblemen als hyperactiviteit.
  • Ervaringen die we tijdens ons leven opdoen, worden ergens in ons lichaam opgeslagen. Emotionele stress treedt op wanneer een onbewuste herinnering aanwezig blijft waardoor een vroegere vervelende gebeurtenis nog invloed heeft op je lichaam en huidige leven. Onverwerkte emoties uit het verleden kunnen dan fysieke klachten geven maar een emotionele oorzaak hebben. Denk aan vermoeidheid, burn-out, depressie, 'niet lekker in je vel zitten', faalangst, angsten, trauma, leerproblemen als bijv. dyslexie en dyscalculie
holistische benadering

Als 1 van deze zijden uit balans is, moeten de andere zijden harder werken om in balans te blijven wat voor klachten kan zorgen.

Een onbalans in het lichaam begint altijd met kleine signalen. Als je kleine signalen blijft negeren, zal het lichaam steeds harder gaan schreeuwen om aandacht te krijgen met uiteindelijk serieuze klachten tot gevolg. Je bent duidelijk "uit balans".

Ook op energetisch niveau kunnen er blokkades ontstaan in de meridianen (energiebanen) waardoor je energie niet goed meer stroomt en er verschillende klachten kunnen ontstaan.

Door gebruik te maken van technieken uit de acupressuur (geen naalden), chiropractie, voedingsleer en orthomoleculaire therapie, wordt de onbalans hersteld en het zelfherstellend vermogen gestimuleerd.

Liever eerst weten wat kinesiologie voor jou kan betekenen? Ik leg het graag persoonlijk aan je uit. Neem je gezondheid in eigen hand en neem contact op via onderstaande button.  

 


Door te zien wat er gebeurt in jouw gezondheidsdriehoek, kun je stappen zetten en wordt de onbalans hersteld zodat klachten verdwijnen.


Kinesiologie biedt ondersteuning bij veel verschillende klachten. Uit interesse en door eigen ervaring dat kinesiologie helpt bij stress, allergieën, voedsel intoleranties, huid- en darmproblemen, eczeem, psoriasis enz., ben ik mij vooral gaan richten op de werking van ons spijsverteringsstelsel en daarmee ook ons afweersysteem. Omdat een sterk immuunsysteem afhankelijk is van een goed werkend darmstelsel, zijn steeds terugkerende ontstekingen ook gerelateerd aan ons spijsverteringssysteem. Denk hierbij bijvoorbeeld aan steeds terugkerende blaas- of longontsteking, acne, artrose, artritis enz. maar ook aan depressie en vermoeidheid. Mocht je een vraag over een andere klacht hebben, neem contact met mij op of kinesiologie kan helpen.

 

 

 

 

Kinesiologie werkt omdat:

  • eeuwenoude Oosterse wijsheid heel goed samengaat met moderne Westerse technieken en behandelingsmogelijkheden. Technieken uit de acupunctuur, voedingsleer en chiropractie worden gecombineerd met anatomie, fysiologie en psychologie;
  • de kinesioloog de mens in zijn totaliteit (holistische visie) benadert waarbij lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn;
  • de kinesioloog de signalen die het lichaam aangeeft, 'vertaalt' naar jou zodat je gaat begrijpen hoe een klacht is ontstaan en wat er nodig is om de oorzaak van de klacht aan te pakken;
  • kinesiologie het zelfherstellend vermogen van het lichaam kan activeren en herstellen;
  • de kinesioloog naar de oorzaak van een klacht zoekt in plaats van alleen de symptomen bestrijdt;
  • we allemaal verschillend zijn en onze eigen specifieke behoeftes hebben, is een kinesiologie behandeling altijd maatwerk.