Wat is kinesiologie en hoe werkt het?

Kinesiologie is een natuurgeneeskundige methode om onbalansen in het lichaam op te sporen en te herstellen die zijn ontstaan door stress. Er zijn 3 soorten stress die voor een onbalans kunnen zorgen, namelijk structurele, chemische en emotionele stress.

De gezondheidsdriehoek

 

Deze 3 soorten stress kunnen we weergeven in de gezondheidsdriehoek. De 3 zijden van de driehoek zorgen dat het lichaam 'in balans' en klachtenvrij blijft.

  • Bij een onbalans door structurele stress kan het zijn dat het functioneren van spieren, banden, pezen en gewrichten niet goed verloopt. Dit kan leiden tot o.a. overbelasting, (chronische) pijnklachten, spier- en gewrichtsklachten, ontsteking en/of bewegingsbeperking.
  • Bij een onbalans door chemische stress zorgen stoffen uit voeding, vochtinname en alles wat je via de huid of de lucht binnenkrijgt voor een stress reactie in het lichaam. Dit kan bijv. leiden tot klachten zoals hooikoorts, allergieën, voedselintoleranties, eczeem, depressie, vermoeidheid, burn-out, klachten in de suiker huishouding en gedragsproblemen als hyperactiviteit.
  • Ervaringen die we tijdens ons leven opdoen, worden ergens in ons lichaam opgeslagen. Emotionele stress treedt op wanneer een onbewuste herinnering aanwezig blijft waardoor een vroegere vervelende gebeurtenis nog invloed heeft op je lichaam en huidige leven. Onverwerkte emoties uit het verleden kunnen dan fysieke klachten geven maar een emotionele oorzaak hebben. Denk aan vermoeidheid, burn-out, depressie, 'niet lekker in je vel zitten', faalangst, angsten, trauma, leerproblemen als bijv. dyslexie en dyscalculie
holistische benadering

Als 1 van deze zijden uit balans is, moeten de andere zijden harder werken om in balans te blijven wat voor klachten kan zorgen.

Een onbalans in het lichaam begint altijd met kleine signalen. Als je kleine signalen blijft negeren, zal het lichaam steeds harder gaan schreeuwen om aandacht te krijgen met uiteindelijk serieuze klachten tot gevolg. Je bent duidelijk "uit balans".

Ook op energetisch niveau kunnen er blokkades ontstaan in de meridianen (energiebanen) waardoor je energie niet goed meer stroomt en er verschillende klachten kunnen ontstaan.

Door gebruik te maken van technieken uit de acupressuur (geen naalden), chiropractie, voedingsleer en orthomoleculaire therapie, wordt de onbalans hersteld en het zelfherstellend vermogen gestimuleerd.

Liever eerst weten wat kinesiologie voor jou kan betekenen? Ik leg het graag persoonlijk aan je uit. Neem je gezondheid in eigen hand en neem contact op via onderstaande button.  

 


Door te zien wat er gebeurt in jouw gezondheidsdriehoek, kun je stappen zetten en wordt de onbalans herstelt zodat klachten verdwijnen.