pollen allergie
immuunsysteem
hooikoorts

Allergie behandeling

Hoe ontstaat een allergie?

Uit onderzoek is gebleken dat 90% van de allergieën ontstaat nadat tijdens een stress situatie, het lichaam in contact is gekomen met een bepaalde stof (bijv. pollen, voedingsmiddel). Door de stress wordt het overlevingssysteem in het brein geactiveerd, het koppelt de stress van de situatie, aan de stof waarmee je in contact bent gekomen (de pollen of het voedingsmiddel). Vaak gebeurt dit onbewust. Iedere keer dat je opnieuw in contact komt met de stof, schiet het brein in de overlevingsstand en activeert het immuunsysteem om de stof te verwijderen: de allergische reactie treedt op. Door het hele lichaamssysteem vrij te maken van de reactie op de betreffende stof, zal het lichaam niet meer hoeven te reageren met stress op die stof en de allergische reactie blijft uit.

Hoewel de maanden november t/m februari de beste maanden van het jaar zijn om hooikoorts klachten in de zomer te verminderen, is het ook mogelijk om in de rest van het jaar aan een allergie of intolerantie te werken. Wil je minder last hebben van niezen, een loopneus, tranende en jeukende ogen en mogelijk bijkomende symptomen als vermoeidheid, huiduitslag, eczeem enz., dan kan kinesiologie jou helpen.

Hoe?
Bij een allergiebalans wordt met de spiertest eerst de basis gecontroleerd. Deze moet sterk en solide zijn, zodat alle lichaamssystemen optimaal kunnen functioneren. Vervolgens wordt in kaart gebracht, welke stoffen een allergische reactie uitlokken en welke lichaamssystemen hier last van hebben. Ieder mens is uniek in zijn reactie op een allergeen, daarom is er ook geen standaard oplossing.       De spiertest laat zien wat het lichaam nodig heeft om de allergische reactie te verminderen en/of op te lossen.

Niet alleen pollen kunnen een allergische reactie veroorzaken. Ook voedingsmiddelen, vaccinaties of huisdieren kunnen tot vervelende reacties leiden.

Technieken die ik gebruik om chemische stress te balanceren:

  • Voeding testen en balanceren
  • Transformerende Allergie Technieken
  • Jimmy Scott
  • Amygdala
  • LEAP

 

Heb je een specifieke vraag over allergieën of intoleranties of wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact met mij op via onderstaande button.